Bağırsaq sağlamlığı üçün ən yaxşı 13 probiotik qida

Probiyotik qidalar bağırsağın sağlam işləməsi üçün çox vacibdir.

Bağırsaq sağlamlığı üçün ən yaxşı 13 probiotik qida

Pəhrizinizə daxil edə biləcəyiniz ən yaxşı 13 probiotik qida:

Qatıq: klassik bir probiyotik məhsul olan qatıq, həzm sağlamlığını təşviq edən canlı və aktiv mədəniyyətlərə malikdir.

Kefir: qatıq kimi, kefir də probiyotiklərlə zəngin bir fermentləşdirilmiş süd məhsuludur.

Duzlu kələm: mayalanmış kələmdən hazırlanan turşu bağırsaq üçün faydalı bakteriyaların əla mənbəyidir.

Kimchi: mayalanmış tərəvəzlərdən hazırlanan və probiyotiklərlə zəngin olan Koreya yeməyi Kimchi.

Kombucha: fermentləşdirilmiş kombucha içkisi olan Kombucha, probiyotik tərkibi və potensial sağlamlıq faydaları ilə tanınır.

Miso: mayalanmış soya fasulyesi hazırlamaq üçün istifadə olunan ənənəvi Yapon ədviyyatı, miso probiyotiklər və digər qidalarla zəngindir.

Tempeh: fermentləşdirilmiş soya fasulyəsindən hazırlanan məşhur bir bitki zülalı mənbəyi olan tempeh də probiyotiklər ehtiva edir.

Turşu: fermentləşdirilmiş turşu, probiyotik qəbul etməyimizə kömək edən dadlı bir seçimdir.

Natto: başqa bir ənənəvi yapon yeməyi olan natto, mayalanmış soya fasulyəsindən hazırlanır və probiyotiklər və digər qidalarla zəngindir.

Alma sirkəsi: texniki cəhətdən qida olmasa da, alma sirkəsi probiyotiklər ehtiva edir və salat sarğı və ya yemək üçün istifadə edilə bilər.

Xəmir çörəyi: mayalanmış xəmirdən hazırlanan xəmir çörəyi daha asan həzm olunur və probiyotiklər ehtiva edir.

Pendir: Çedar və Gouda kimi bəzi pendir növlərində probiyotiklər var.

Tünd şokolad: antioksidantlara və digər qidalara əlavə olaraq, tünd şokoladda bağırsaq sağlamlığını təşviq edən probiyotiklər də var.

Bu probiotiklə zəngin qidaları pəhrizinizə əlavə edərək sağlam bağırsaqları və ümumi rifahınızı qoruya bilərsiniz.

Bu məqalə 21 mart 2023 tarixində əlavə edilib. 0 dəfə oxuyun.

Yazıçı
Doktorsitesi
Doktorsitesi
Facebook Twitter Instagram Youtube