Pəhrizinizə daxil edə biləcəyiniz ən yaxşı 13 probiotik qida:
Qatıq: klassik bir probiyotik məhsul olan qatıq, həzm sağlamlığını təşviq edən canlı və aktiv mədəniyyətlərə malikdir.
Kefir: qatıq kimi, kefir də probiyotiklərlə zəngin bir fermentləşdirilmiş süd məhsuludur.
Duzlu kələm: mayalanmış kələmdən hazırlanan turşu bağırsaq üçün faydalı bakteriyaların əla mənbəyidir.
Kimchi: mayalanmış tərəvəzlərdən hazırlanan və probiyotiklərlə zəngin olan Koreya yeməyi Kimchi.
Kombucha: fermentləşdirilmiş kombucha içkisi olan Kombucha, probiyotik tərkibi və potensial sağlamlıq faydaları ilə tanınır.
Miso: mayalanmış soya fasulyesi hazırlamaq üçün istifadə olunan ənənəvi Yapon ədviyyatı, miso probiyotiklər və digər qidalarla zəngindir.
Tempeh: fermentləşdirilmiş soya fasulyəsindən hazırlanan məşhur bir bitki zülalı mənbəyi olan tempeh də probiyotiklər ehtiva edir.
Turşu: fermentləşdirilmiş turşu, probiyotik qəbul etməyimizə kömək edən dadlı bir seçimdir.
Natto: başqa bir ənənəvi yapon yeməyi olan natto, mayalanmış soya fasulyəsindən hazırlanır və probiyotiklər və digər qidalarla zəngindir.
Alma sirkəsi: texniki cəhətdən qida olmasa da, alma sirkəsi probiyotiklər ehtiva edir və salat sarğı və ya yemək üçün istifadə edilə bilər.
Xəmir çörəyi: mayalanmış xəmirdən hazırlanan xəmir çörəyi daha asan həzm olunur və probiyotiklər ehtiva edir.
Pendir: Çedar və Gouda kimi bəzi pendir növlərində probiyotiklər var.
Tünd şokolad: antioksidantlara və digər qidalara əlavə olaraq, tünd şokoladda bağırsaq sağlamlığını təşviq edən probiyotiklər də var.
Bu probiotiklə zəngin qidaları pəhrizinizə əlavə edərək sağlam bağırsaqları və ümumi rifahınızı qoruya bilərsiniz.